Protal si Adolescenta


Protal si adolescenta

Pentru baiat, adolescenta este perioada cel mai putin expusa surplusului ponderal, perioada de crestere si de activitate intensa, in cursul careia cheltuielile energetice neutralizeaza kilogramele in plus.

Nu la fel se intampla si in cazul adolescentei care traverseaza o perioada de instabilitate hormonala pentru care stau marturie menstruatiile neregulate si o crestere in greutate pe fond hormonal, localizata in partile cele mai feminine ale corpului, precum coapsele, soldurile sau genunchii. Acest parcurs vijelios este adesea insotit de o hipersensibilitate emotionala si de o puternica adeziune pentru cultul siluetei, care actioneaza fara nuante, ca o pedeapsa, in aceasta categorie de varsta.

Adolescenta cu risc

  • In cazul unei simple tendinte de ingrasare in contextul menstruatiilor neregulate cu sindrom premenstrual este bine sa consultati medicul pentru a vedea starea de maturitate osoasa si cat ii mai ramane adolescentei de crescut.
  • In cazul in care cresterea nu a incetat, faza a III-a a planului Protal se potriveste cel mai bine situatiei si de obicei este de ajuns pentru a stavili aceasta tendinta moderata, cu conditia de a o urma integral, fara a uita de ziua de joi cu proteine pure.

Sursa: Protal si Adolescenta | Dieta Dukan

Anunțuri

Un gând despre „Protal si Adolescenta

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: